فتحالله توسلی در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری خانه ملت با اشاره به ضرورت تکمیل اطلاعات سامانههای برخط و داده پایه با هدف ایجاد شفافیت، بهبود نظارت و تسهیل امور مردم، گفت: با تکمیل سامانهها ذیل هر وزارتخانه و سازمان که جز تکالیف قانونی است، امور مردم تسهیل شده و جای اینکه شهروندان برای پیگیری یک درخواست به دستگاههای اجرایی مراجعه کنند، میتوانند بهصورت اینترنتی و بدون مراجعه حضوری کار خود را پیش ببرند؛ این یکی از مزایای مهم ایجاد سامانههاست.
وی افزود: از سوی دیگر، گاهی افراد اطلاعات دقیقی از وضعیت یک ملک ندارند، اما سازمان ثبت اسناد و املاک کشور میتواند سوابق نقل و انتقال، تاریخ ساخت، وضعیت اجاره و مشخصات دیگر ملک را ارائه دهد. حتی ویژگیهایی مانند وجود انبار یا تأسیسات خاص نیز از طریق این دادهها قابل مشاهده است.
توسلی با تأکید بر اینکه سامانهها ابزاری برای تحلیل دادههای کلان هستند، گفت: بهعنوان مثال بنده یک نماینده نمیدانم که چند واحد مسکونی در کشور داریم، چند درصد از آنها ۲۵ متری، ۵۰ متری یا ویلایی هستند، یا چند درصد از آنها استخر دارند و چه میزان آب مصرف میکنند. این دادهها برای برنامهریزی در حوزههای مختلف از جمله آب، انرژی، اقتصاد و مسکن حیاتی است.
وی ادامه داد: این اطلاعات اگر بهدرستی از طریق سامانهها جمعآوری شود، میتواند به وزارت نیرو در برنامهریزی مصرف آب یا به دولت برای تصمیمگیری در حوزههای کلان کمک کند.
عضو کمیسیون عمران با بیان اینکه کشورهایی مانند آمریکا با استفاده از دادههای کلان به تصمیمگیری و حتی پیشبینی جنگها میپردازند، تصریح کرد: متأسفانه در ایران ضعف زیادی در این حوزه وجود دارد. البته حفظ امنیت این سامانهها نیز نیازمند توجه ویژهای است و با حراست از این سامانهها مانع بروز حملات سایبری همانند حمله به بانک سپه و شاهد از دست رفتن اطلاعات و مختل شدن پرداخت حقوق کارکنان باشیم لذا ضمن ایجاد سامانهها و تکمیل دادهها باید برای امنیت آنها نیز تدبیر کنیم.
نظارت بر بار و ناوگان حملونقل نیز نیازمند سامانههای دقیق است
توسلی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به اهمیت سامانههای هوشمند در حملونقل بار گفت: در شورای تأمین حوزه انتخابیه ام نیز هشدار دادم که ما باید بدانیم چه تعداد کامیون و تریلی در هر شهرستان فعالیت میکنند، چه محمولههایی جابهجا میشود، مسیر حمل بار چیست، مبدأ و مقصد آنها کجاست و این وسایل و اقلامی که توسط ناوگان حمل میشوند، چه زمانی و از کدام مسیر عبور میکنند.
وی افزود: سامانههایی مانند "سپهتن" باید به صورت دقیق و لحظهای موقعیت ناوگان حمل بار را رصد کنند. نه به دلیل بیاعتمادی به راننده، بلکه برای حفظ امنیت ملی. بهویژه با توجه به حوادث اخیر، نظارت بر جابهجایی بارهای خاص مانند تجهیزات حساس از اهمیت بالایی برخوردار است.
توسلی در پایان تأکید کرد: استفاده از جیپیاس و مدیریت هوشمند ناوگان باید در کشور بهصورت سراسری و دقیق اجرا شود تا از سوءاستفادهها، تهدیدات امنیتی و آسیبهای احتمالی جلوگیری شود./
پایان پیام
نظر شما